Minik Mimarlar Hayallerini Tasarlıyor. E-Twinnig Projemiz Farklı Ülkelerden 11 okulun Katılımı İle Başladı.

Minik Mimarlar Hayallerini Tasarlıyor. E-Twinnig Projemiz Farklı Ülkelerden 11 okulun Katılımı İle Başladı.

28.03.2023 229

Minik Mimarlar Hayallerini Tasarlıyor

(Little Architects Design Their Dreams)

(Farklı ülkelerden 11 okul)

 

İlkokullarda çocuklar somut düşünme becerilerini daha aktif kullanırlar. Somut düşünme becerisini soyut düşünme becerisine dönüştürmek için çalışmalar yapacağız. En kalıcı öğrenmeler yaparak yaşayarak olan öğrenmelerdir. Bu öğrenme teması ile çocuklarımızda mimari tasarımlarla nesne ve objelere farklı bir açıdan bakabilmeyi amaçlıyoruz. Çünkü mimari tasarım soyut düşüncenin önünü açıyor.

2023 yılı eTwinning temasında yer alan Okullarda Sosyal İnovasyon: öğrencilerin ifadelerine ve fikirlerine daha fazla ağırlık vererek ve önceliklerini ve ihtiyaçlarını daha fazla bütünleştirerek, okulların nasıl uyarlanacağı konusunda öğrencilerin önerileri için alanlar yaratmak önceliklerimizden olacaktır.

Çocuklar tasarımlarını yaparken Web2 araçlarını ve teknolojiyi daha olumlu ve aktif olarak kullanacaklardır. Farklı okullardan öğrencilerle karma takımlar oluşturulacak. Öğrencilerin birbirleriyle işbirliği içinde bilgi ve kültür paylaşımıyla sosyalleşmeleri sağlanacaktır.

Her ay yapılacak farklı çalışmalarımızda öncelikle hazırlık aşamamız sonrasında etkinlik değerlendirmelerimiz yapılacaktır .

Bu proje ile tasarımcı minik mimarlarımızı  yetiştirmek önceliğimiz.